مشاوره مجازی پوست قسمت سیزدهم
محتوای صفحه (قابل کلیک)
مشاوره مجازی پوست قسمت سیزدهم
آکنه یا جوش غرور جوانی
انواع مختلفی از آکنه وجود دارد .شایع ترین نوع آن ،آکنه وولگاریس یا همان آکنه معمولی میباشد که بسیاری از نوجوانان را گرفتار میسازد.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر،دستگاه الکس مدیواستار (اسکلپیون)
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
آکنه معمولی در جنس مذکر بسیار شایع تر و شدید تر میباشد .
این وضعیت بر اثر تغییرات هورمونی ،در هنگام بلوغ پدید میاید ،ایجاد میشود و ممکن است در سنین پایین تر و حتی در ده سالگی نیز ایجاد شود .جوش ها معمولا پس از سن بلوغ فروکش میکنند .
اما گاهی ممکن است حتی تا سی سالگی نیز باقی بمانند .آکنه میتواند باعث ناراحتی های روحی و روانی نیز شود و نوجوانانی که دچار آکنه هستند ممکن است به خاطر ظاهری که ایجاد میشود خجالت بکشند.
علل ایجاد آکنه
آکنه معمولی براثر افزایش بیش از حد سبوم ایجاد می شود .سبوم یک ماده چربی میباشد که توسط غدد سباسه در پوست تولید میگردد . به طور کلی سبوم به طرف فولیکول مو تخلیه میشود و از طریق دهانه فولیکول که درسطح پوست قرار دارد خارج میگردد و باعث میشود که پوست چرب و نرم شود .
با این حال وقتی غدد سباسه به مقدار زیادی سبوم تولید کند فولیکول ها مسدود میشود . اگر سبوم در دهانه فولیکول گیر کند فسفت شده و رنگ آن تیره میگردد و به آن اصطلاحا دانه سرسیاه گفته میشود . دربعضی موارد فولیکول ها توسط کراتین مسدود میشود.
آکنه ای که در هنگام بلوغ شروع می شود احتمالا به علت افزایش حساسیت به هورمون های جنسی مردانه اندروژن ها میباشد.
علایم آکنه:
آکنه معمولی در مناطقی از پوست ایجاد میشود که تعداد و تراکم غدد سباسه در آن قسمت ها زیاد میباشد.
آکنه بیشتر درصورت ایجاد میشود .اما سایر مناطق پوست مثل قسمت های بالای پشت ،وسط سینه،شانه ها و گردن نیز از جاهایی هستند که آکنه در آن جاها دیده میشود .آکنه معمولا در فصل زمستان بیشتر میشودو در فصل تابستان به خاطر افزایش مواجهه با نور خورشید بهتر میگردد . ضایعاتی که بر اثر آکنه ممکن است ظاهر شوند در قسمت هایی از پوست ،که با لباس روغنی تماس دارد مثل ران ها ایجاد میشود . تمام انواع آکنه ها ممکن است بعضی یا تمام علایم را داشته باشد.
- دانه های سر سیاه کوچک
- دانه های سر سیاه کوچک و سفت
- جوش های قرمز که اغلب نوک آن ها حاوی چرک زرد رنگ میباشند.
- توده های قرمز،سفت ،بزرگ و دردناک
- توده های حساس در زیر پوست بدون داشتن سر واضح(کیستها)
نحوه درمان آکنه:
- شستن پوست دوبار در روز با آب گرم
- هیچ گاه جوش هایتان را نکنید .زیرا این کار ممکن است باعث بدترشدن وضعییت و باقی ماندن جای جوش شود .
- از یک کرم لایه بردار برای قسمت های دچار آکنه استفاده کنید .
- پزشک ممکن است یک آنتی بیوتیک مالیدنی را تجویز کند .اکنه متوسط را اغلب میتوان با مقادیر کم داروهای آنتی بیوتیک خوراکی مثل تتراسایکلین یا داکسی سیکلین با موفقییت درمان نمود .
- مقالات بعدی مارا در این زمینه دنبال کنید.