زایمان زودرس؛ اما و اگرهای آن!
محتوای صفحه (قابل کلیک)
- 1 زایمان زودرس؛ اما و اگرهای آن!
- 2 عوامل بروز زایمان زودرس
- 3 علائمی که برای جلوگیری از زایمان زودرس باید آن ها را جدی گرفت!
- 4 خطر زایمان زودرس برای جنین
- 5 کدام مادران در معرض زایمان زودرس قرار دارند و چرا؟
- 6 آیا ویژگی ها وخصلت های روانی مادران هم بر احتمال زایمان زودرس تاثیر دارد یا نه؟
- 7 عوامل موثر دیگری هم هست؟
- 8 اما روش درمان و کاهش خطر بروز زایمان نوزاد نارس شامل چه مواردی می شود؟
زایمان زودرس؛ اما و اگرهای آن!
عوامل بروز زایمان زودرس
علائمی که برای جلوگیری از زایمان زودرس باید آن ها را جدی گرفت!
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر،دستگاه الکس مدیواستار (اسکلپیون)
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
سریع اقدام کرده و به ماما یا پزشک خود مراجعه کنید.
خطر زایمان زودرس برای جنین
دست دادن دید و شنوایی، مشکلات ریوی، خونریزی داخل مغزی، نکروز روده، عفونت های دوره نوزادی و زردی قرار دارند.
کدام مادران در معرض زایمان زودرس قرار دارند و چرا؟
پرستاران شیفت شب علاوه بر اینکه از نظر جسمی و روحی دچار ضربه می شوند، متاسفانه نسبت به سایر زنان شاغل، بیشتر در معرض خطر بروز زایمان های زودرس و سقط جنین هستند. عواملی همچون شب کاری، استرس شغلی و تماس با داروها، علاوه بر تاثیرات منفی بر جنین، احتمال زایمان زودهنگام را در پرستاران افزایش می دهد.
اما به طور کلی علت عمده زایمان های زودرس معلوم نیست.
آیا ویژگی ها وخصلت های روانی مادران هم بر احتمال زایمان زودرس تاثیر دارد یا نه؟
بله، مثلا جالب است بدانید به تازگی با بررسی حدود 1800 زن باردار مشخص شد، خطر زایمان پیش از موعد در افرادی که نگرانی آنها درباره بارداری شان زیاد است، تا سه برابر افزایش می یابد.
از علل دیگر زایمان زودرس، ابتلای مادر به افسردگی است. مادران باردار افسرده بیشتر در معرض خطر زایمان زودرس قرار دارند. هورمون استرس در مادران افسرده به طور قابل توجهی بیشتر است که منجر به زایمان زودرس می شود.
به طور متوسط مادران مبتلا به افسردگی ، دو روز زودتر از معمول زایمان می کنند، اما مادرانی که دچار افسردگی شدید هستند، زیر 37 هفته زایمان می کنند.
عوامل موثر دیگری هم هست؟
بله، مثلا عفونت های دهان و دندان در زنان، احتمال زایمان زودرس را تا هفت برابر بیشتر می کند که تحقیقات نشان داده است، انتقال سریع عفونت های دهان و دندان به جنین، باعث زایمان زودرس می شود. قرار گرفتن زنان غیرسیگاری در معرض دود دخانیات و به ویژه دود سیگار در دوران، باعث کاهش وزن نوزاد و زایمان زودرس می شود.
همچنین مواجهه با دود دخانیات در دوران حاملگی می تواند باعث تاخیر در رشد درون رحمی و سقط ناگهانی جنین شود.
پس علت های بروز زایمان زودرس و تولد نارس، خیلی زیاد است.
همین طور است. بهتر است بگوییم هر عاملی که مانع از تکامل جسمی و سیستم های مختلف بدن جنین در داخل رحم شود، می تواند باعث به دنیا آمدن زودرس جنین شود، مثل انواع بیماری ها از جمله تب مادر.
بنابراین روش های پیشگیری عبارتند از جلوگیری از بروز این عوامل و پیگیری روش زندگی سالم.
اما روش درمان و کاهش خطر بروز زایمان نوزاد نارس شامل چه مواردی می شود؟
با کنترل بیماری های مادر و کنترل تغذیه و تأمین شرایط مناسب برای حاملگی می توان از تولد نوزاد نارس جلوگیری کرد، اما بعد از تولد نیز با استفاده از امکانات جدید پزشکی می توان نوزادان نارس را با بهترین کیفیت نگهداری کرد و در نتیجه از مرگ و میر آنها جلوگیری کرد.
برای کاهش خطر زایمان نوزاد نارس نیز باید مورادی را رعایت کرد؛ مثلا در مورد مادران افسرده و مضطرب، اگر پزشک متخصص با این افراد گفتگو کند می تواند ترس و اضطراب آنها را به حداقل برساند. حمایت و نقش پدر نیز در کاهش این اضطراب ها و نگرانی ها بسیار تاثیرگذار است.
برای پیشگیری از ابتلابه مسمومیت بارداری، کنترل دقیق موارد این بیماری و پرهیز از تصمیم گیری شتاب زده برای ختم بارداری را در موارد خفیف پره اکلامپسی (نوعی مسمومیت بارداری) توصیه می کنیم.
برای درمان عفونت های دهان و دندان، توصیه می شود به دلیل اینکه سه ماهه اول بارداری حساسیت ویژه ای دارد و امکان عکس برداری و بی حسی نیست، در ماه های بعدی نیز درمان مشکلات دندانی بدون درد و با روش بی حسی امکان پذیر نیست، بهتر است زنان قبل از باردار شدن، توجه بیشتری به بهداشت دهان و دندان خود داشته باشند و هرگونه درمانی را که لازم است، انجام دهند.
راضیه حسینی