محتوای صفحه (قابل کلیک)
حقایقی درباره برنزه کردن و ملانوم
تابستان از راه رسیده است و بحث آفتاب گرفتن و برنزه شدن دوباره گرم شده است.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر،دستگاه الکس مدیواستار (اسکلپیون)
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
اما آیا برنزه کردن می تواند به ما آسیب وارد کند؟ مگر کمی تیره شدن پوست چه مشکلی دارد؟ اگر وقت کافی نداشته باشیم، چه ایرادی دارد که به سالن سولاریوم برویم؟
این روزها در صفحات اینترنتی و مجلات شاهد تبلیغات مختلفی در خصوص روش های برنزه کردن هستیم. اما بر خلاف ادعای این تبلیغات، می توان به ارتباط بین برنزه کردن و ملانوم (مرگبار ترین نوع سرطان پوست) اشاره کرد که به شدت مورد انتقاد گرفته است. در این بین، دو سازمان تحقیقاتی ملانوم در خصوص اثرات مضر برنزه کردن، هشداری جدی داده اند.
ممکن است در چنین شرایطی دچار ابهام و دو گانگی شوید و ندانید چه درست است و چه غلط. ما قصد داریم در ادامه این مطلب، ابهامات شما را بر طرف نماییم.
برنزه کردن در سولاریوم سبب بروز ملانوم نمی شود
این باور کاملا غلط است. سازندگان دستگاه های سولاریوم ادعا می کنند که ارتباط میان سولاریوم رفتن و ابتلا به ملانوم اثبات نشده است. مطالعات بسیاری صورت گرفته است و شواهد متناقضی در خصوص دلایل ملانوم وجود دارد. عوامل متعددی در بروز سرطان پوست ملانوم دخیل هستند که یکی از آنها برنزه کردن در دستگاه های سولاریوم است. توصیه اکید کارشناسان این است که از برنزه کردن با این دستگاه ها اجتناب کنید.
شاید بار ها شنیده باشید که استفاده مداوم از سولاریوم عامل ایجاد ملانوم می گردد. عامل ایجاد شدن بدین معنا است که اگر این کار را انجام دهید، مبتلا می شوید.
به هر حال، بنا به گفته کارشناسان، هیچ شکی در ارتباط میان قرار گیری در معرض اشعه های ماوراء بنفش نور خورشید یا تخت های سولاریوم با ملانوم وجود ندارد و ابتلا به آن قطعی است.
در مطالعه ای که در سال 2007 انجام شد، رابطه بین تخت های سولاریوم و سرطان پوست مورد بررسی قرار گرفت. کارشناسان دریافتند که استفاده از تخت های سولاریوم پیش از 35 سالگی، خطر ابتلا به ملانوم را تا 75% افزایش داده است.
در گذشته تصور می شد که اغلب، ابتلا به ملانوم به دلیل وجود سابقه خانوادگی است؛ اما این طور نیست. اکثریت قریب به اتفاق، چیزی است که متخصصان به آن “ملانوم پراکنده” می گویند.
برنزه کردن زیر نور خورشید سبب بروز ملانوم می شود
بله، کاملا درست است. محصولات مربوط به برنزه کردن سعی بر گمراه کردن مردم دارند و دائما ارتباط میان برنزه کردن و ابتلا به ملانوم را رد می کنند.
شماره های تماس سریع بهترین تخفیف های زیبایی
مرکز زیبایی قلهک:
☎ 02122612108 ☎ 22612171_021 ☎
☎09027610748 ☎
مطالعات بسیار حاکی از این است که قرار گیری در معرض اشعه های UV، به شدت خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد. حال ممکن است نوع آن متفاوت باشد که شامل سرطان های ملانوم و غیر ملانوم، و سرطان سلول سنگ فرشی و سلول پایه می شود.
جهت دریافت ویتامین D مورد نیاز به نور خوشید نیاز دارید
این باور نیز کاملا غلط است. هیچ کس مخالف قرار گیری در معرض نور خورشید جهت تامین ویتامین D (ویتامین آفتاب) نیست، و کسی اهمیت ویتامین D را نقض نمی کند. مطالعات اخیر نشان می دهد میزان کمی از ویتامین D سبب بهبود سلامت قلب و استخوان ها و همچنین پیشگیری از سرطان سینه می شود. اما قرار گیری بیش از حد در مقابل نور خورشید خیر. محدوده قرار گیری در معرض نور خورشید تنها حدود 2 الی 10 دقیقه در روز بدون استفاده از کرم ضد آفتاب است. این میزان را متخصصین پوست توصیه کرده اند اما میزان بیش از این حد به هیچ وجه توصیه نمی شود و بسیار خطرناک است.
به گفته پزشکان، صرفا لازم نیست جهت تامین ویتامین D مورد نیاز بدن تان، خود را در معرض اشعه های ماوراء بنفش قرار دهید. بسیاری از مواد غذایی مانند شیر، سرشار از ویتامین D هستند. همچنین مصرف مکمل نیز بسیار آسان تر از آفتاب گرفتن است و در ضمن خطری برای پوست ندارد. برخی از کرم های ضد آفتاب نیز حاوی ویتامین D می باشند. مواد غذایی، از جمله شیر، ماست یا آب پرتقال غنی شده، و همچنین ماهی قزل آلا، خال مخالی و تن از منابع مهم تامین کننده ویتامین D محسوب می شوند.
برنزه کردن سبب پیری زودرس پوست می گردد
بله، کاملا درست است. فرقی نمی کند، چه برنزه کردن در فضای باز یا بسته، و چه قرار گرفتن در معرض تابش اشعه های ماوراء بنفش، به مرور زمان سبب ایجاد چین و چروک شده و چهره تان را پیر تر جلوه می دهد. به بروز چنین وضعیتی پیری زودرس پوست اطلاق می گردد.
روش های پیشگیری از سرطان ملانوم و پیری زودرس پوست
کارشناسان جهت پیشگیری از بروز این مشکلات در پوست موارد زیر را توصیه می کنند:
- استفاده از ضد آفتاب طیف گسترده (broad spectrum) با SPF حداقل 15 که در مقابل اشعه های UVA و UVB به خوبی از پوست محافظت کند.
- اجتناب از قرار گیری در معرض نور خورشید در ساعات اوج تابش که بین 10 صبح تا 3 بعد از ظهر می باشد.
- پوشیدن لباس های محافظت کننده مانند لباس آستین بلند.
- استفاده از کرم ضد آفتاب 30 دقیقه پیش از خروج از منزل و در صورت قرار گیری در معرض نور خورشید، تمدید آن هر 2 ساعت یک بار.
سلامت باشید.
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
منبع:
[symple_button url=”http://www.webmd.com/beauty/features/tanning-myths-whats-true-whats-hype#1″ color=”black” button_target=”_self” btnrel=”nofollow”]لینک مطلب[/symple_button]