دیابت و روزه داری و سوالات متداول در این خصوص
محتوای صفحه (قابل کلیک)
- 1 دیابت و روزه داری و سوالات متداول در این خصوص
- 2 آیا همه باید روزه بگیرند؟
- 3 بسیاری از افرادی که به دیابت مبتلا هستند، روزه می گیرند. آیا من هم می توانم روزه بگیرم؟
- 4 از چه خطراتی باید آگاه باشم؟
- 5
- 6 آیا بررسی قند خون در ماه رمضان، روزه را باطل می کند؟
- 7 چگونه می توان افت شدید قند خون را درمان کرد؟
- 8 آیا باید مصرف داروها را در ماه رمضان متوقف کنم؟
- 9
- 10 جهت دیابت و روزه داری چه برنامه غذایی مناسب تر است؟
دیابت و روزه داری و سوالات متداول در این خصوص
روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان، یک وظیفه مهم معنوی است. اما اگر به دیابت مبتلا هستید، شاید برای روزه گرفتن کمی مردد شوید. تناقضات بسیاری در خصوص دیابت و روزه داری وجود دارد، اما این مطلب به بسیاری از سوالات رایج شما در اینباره پاسخ خواهد داد.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر،دستگاه الکس مدیواستار (اسکلپیون)
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
آیا همه باید روزه بگیرند؟
خیر. بر اساس آیات قرآن، گرفتن روزه بر گروهی از افراد واجب نیست، به خصوص اگر روزه داری، آن ها را در معرض خطر قرار دهد. برای کودکان، زنان باردار، زنان شیرده، سالمندان و افراد بیمار، روزه گرفتن واجب نمی باشد. این موضوع در خصوص افرادی که به دیابت کنترل نشده، دیابت نوع 1 که انسولین دریافت می کنند و دیابت نوع 2 مبتلا هستند و افرادی که اغلب اوقات قند خون بالایی دارند نیز صدق می کند.
بسیاری از افرادی که به دیابت مبتلا هستند، روزه می گیرند. آیا من هم می توانم روزه بگیرم؟
درست است که بسیاری افراد مبتلا به دیابت می توانند روزه بگیرند، اما بدن هر فرد متفاوت است. بخشی از تصمیم در خصوص دیابت و روزه داری به پزشک تان و نوع دارویی که مصرف می کنید، بستگی دارد. ملاقات با پزشک، 2 الی 3 ماه پیش از ماه مبارک رمضان بسیار اهمیت دارد تا در خصوص تاثیر روزه داری بر دیابت گفتگو شود. ممکن است پزشک، تغییراتی در برنامه درمان یا داروهای تان ایجاد کند.
از چه خطراتی باید آگاه باشم؟
در موضوع دیابت و روزه داری چندین خطر کلیدی وجود دارد که عبارتند از:
- قند خون پایین (هیپوگلیسمی). در افرادی که انسولین یا قرص خاصی برای دیابت مصرف می کنند، احتمال افت شدید قند خون بسیار بالا است. در طول روزه داری باید فعالیت های فیزیکی تان را محدود سازید و پس از وعده افطار، فعال تر باشید.
- قند خون بالا (هیپرگلیسمی). همانطور که امکان افت قند خون وجود دارد، ممکن است پس از باز کردن روزه، قند خون به شدت افزایش پیدا کند. بنابراین مراقب باشید مواد قندی زیادی مصرف نکنید و غذای تان را در اندازه مناسب مصرف و در خوردن میانه روی کنید.
- کم آبی بدن (دهیدراسیون). این امر، یک مشکل بسیار شایع در ماه رمضان است، به ویژه اگر با روز های گرم سال مصادف شده باشد. به منظور پیشگیری از بروز این وضعیت، سعی کنید در وعده سحر و افطار، نوشیدنی های بدون قند و بدون کافئین به وفور مصرف کنید.
آیا بررسی قند خون در ماه رمضان، روزه را باطل می کند؟
خیر، گرفتن قند خون سبب شکستن روزه نمی شود! بررسی وضعیت قند خون، به ویژه در ایام روزه داری بسیار اهمیت دارد. چنانچه قند خون کمتر از 70 باشد، باید روزه را شکست.
چگونه می توان افت شدید قند خون را درمان کرد؟
چنانچه قند خون تان کمتر از 70 شد، فورا 15 گرم کربوهیدرات را به شکل های زیر مصرف کنید:
- مصرف 4 عدد قرص گلوکز
- نوشیدن 1 فنجان نوشابه یا آب پرتقال
- مصرف یک تیوب ژل گلوکز
سپس 15 دقیقه صبر کنید و مجددا قند خون تان را بررسی کنید.
آیا باید مصرف داروها را در ماه رمضان متوقف کنم؟
خیر. شما باید مصرف داروهای دیابت خود را در حین روزه داری ادامه دهید، اما زمان مصرف شان را تغییر دهید. ممکن است میزان مصرف داروهای تان نیز تغییر کند. به همین خاطر مشورت با پزشک پیش از روزه گرفتن بسیار حائز اهمیت است.
جهت دیابت و روزه داری چه برنامه غذایی مناسب تر است؟
وعده سحر باید شامل منابع متعادلی از غلات کامل، کربوهیدرات های نشانسته دار، پروتئین و چربی باشد تا هضم آن ها روند کند تری داشته باشد و به ایجاد حس سیری طولانی مدت در شما کمک کند. صبحانه های سالم و مناسب، به خصوص برای فصل تابستان عبارتند از:
- سریال صبحانه سبوس دار، شیر کم چرب، پنیر سفید به همراه تکه های هلو، و بادام بو داده
- ماست یونانی ساده به همراه توت فرنگی و دارچین، نان سبوس دار به همراه کره بادام زمینی یا کره فندوق
- عدسی، تکه های میوه
- نان بدون مخمر سبوس دار به همراه خاگینه تخم مرغ
معمولا در وعده افطار، روزه با مصرف خرما و نوشیدن آب باز می شود. سعی کنید در این وعده بیش از 1 یا 2 عدد خرما مصرف نکنید. آب و نوشیدنی های بدون قند به میزان فراوان مصرف کنید و از مصرف نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید؛ زیرا سبب ایجاد کم آبی بدن می شوند.
شماره های تماس سریع بهترین تخفیف های زیبایی
مرکز زیبایی قلهک:
☎ 02122612108 ☎ 22612171_021 ☎
☎09027610748 ☎
سعی کنید در وعده افطار از پر خوری پرهیز کنید. با یک متخصص تغذیه در خصوص دیابت و روزه داری مشورت کنید. بیشتر بر مصرف غلات کامل، قسمت های کم چرب گوشت، مرغ و ماهی تمرکز کنید و مصرف قند و شکر را محدود سازید.
شاد و سلامت باشید.
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
منبع:
[symple_button url=”http://www.joslin.org/info/Ramadan-and-Diabetes.html” color=”black” button_target=”_self” btnrel=”nofollow”]لینک مطلب[/symple_button]