شیاف سیکلوژست چیست و چه کاربردی دارد؟
محتوای صفحه (قابل کلیک)
شیاف سیکلوژست چیست و چگونه اثر می کند؟
شیاف سیکلوژست، دارویی است که حاوی ترکیبات فعال پروژسترون است. پروژسترون، هورمونی است که به طور طبیعی در بدن زنان تولید می شود.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر،دستگاه الکس مدیواستار (اسکلپیون)
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
این هورمون برای عملکرد طبیعی دستگاه تولید مثل بسیار ضروری است و میزان آن به طور طبیعی در سراسر چرخه قاعدگی تغییر می کند. پس از تخمک گذاری، اگر تخمک بارور نگردد، سطح پروژسترون در خون قبل از شروع دوره قاعدگی کاهش می یابد. برخی از زنان 12 الی 14 روز قبل از شروع دوره قاعدگی خود از پروژسترون استفاده می کنند تا علائم سندرم پیش از قاعدگی را از بین ببرند. به طور علمی اثبات شده است که سندرم پیش از قاعدگی، از کمبود پروژسترون در جریان خون نشات می گیرد.
پروژسترون همچنین می تواند در درمان افسردگی پس از زایمان مورد استفاده قرار گیرد. جفت در طول بارداری پروژسترون تولید می کند و کاهش میزان پروژسترون پس از زایمان ممکن است به افسردگی پس از زایمان منجر شود.
پروژسترون همچنین جهت حمایت از مراحل اولیه بارداری در زنانی مورد استفاده قرار می گیرد که لقاح آزمایشگاهی (IVF) انجام داده اند. در این مورد، مصرف شیاف در روز بازسازی تخمک آغاز می شود. پروژسترون بر روی دیواره رحم اثر می گذارد و سبب ضخیم شدن آن به منظور آماده سازی تخمک ها جهت بارور شدن می گردد. چنانچه بارداری تایید شود، مصرف پروژسترون را باید به مدت 38 روز ادامه داد. این امر کمک می کند تا زمانی که جفت به طور کامل رشد کند، بارداری حفظ شود. پس از آن نیز باید مصرف پروژسترون را برای بقای بارداری ادامه داد.
شیاف سیکلوژست را می توان داخل واژن و یا رکتوم (مقعد) قرار داد. در هر دو مورد، شیاف ذوب شده و محتوای پروژسترون آن از طریق منابع عروق خونی موجود در این نواحی جذب جریان خون می شود.
موارد مصرف شیاف سیکلوژست
- سندرم پیش از قاعدگی
- افسردگی پس از زایمان
- حمایت از بارداری در زنانی که از روش های کمک باروری مانند IVF کمک گرفته اند
نحوه مصرف شیاف سیکلوژست
همیشه از دستورالعمل های پزشک خود در مورد زمان استفاده از این دارو و مدت زمان استفاده آن پیروی کنید.
اگر از شیاف سیکلوژست به عنوان یک داروی کمک باروری استفاده می کنید، همیشه باید شیاف را در واژن خود قرار دهید.
اگر از شیاف سیکلوژست برای سندرم پیش از قاعدگی یا افسردگی پس از زایمان استفاده می کنید، می توانید شیاف را در واژن یا مقعد خود قرار دهید. این امر به انتخاب شخصی شما بستگی دارد و این که یکی از موارد زیر در خصوص شما صدق کند:
- اگر از کاندوم یا دیافراگم لاتکس برای جلوگیری از بارداری استفاده می کنید یا به یک بیماری منتقله از راه جنسی مبتلا هستید، شیاف را به صورت رکتال (مقعدی) مورد استفاده قرار دهید. این بدان دلیل است که شیاف سیکلوژست ممکن است به این روش های پیشگیری از بارداری تان آسیب برساند و از اثربخشی آن ها بکاهد.
- چنانچه در معرض عفونت واژن از قبیل کاندیدیاز، یا عفونت های مجاری ادرار، مانند سیستیت هستید یا به تازگی زایمان کرده اید، شیاف سیکلوژست را باید به صورت رکتال مورد استفاده قرار دهید.
- در صورتی که به التهاب روده (کولیت) یا هر نوع از مشکلات کنترل حرکات روده، از جمله بی اختیاری مدفوع مبتلا هستید، از شیاف سیکلوژست باید به صورت واژینال استفاده کنید.
موارد منع مصرف شیاف سیکلوژست
- زنان دارای خونریزی غیرطبیعی واژن که علت آن تشخیص داده نشده است
- زنان مبتلا به اختلالات موروثی خونی ناشی از پورفیری
- زنانی مبتلا به مشکلات شدید کبدی
- زنان مبتلا به تومور شناخته شده یا مشکوک حساس به پروژسترون، مانند سرطان سینه یا سرطان های مربوط به دستگاه تناسلی
- زنان مبتلا به التهاب ورید ناشی از لخته شدن خون سطحی (ترومبوفلبیت)
- زنان مبتلا دارای لخته خون در ورید (ترومبوآمبولی وریدی)، به عنوان مثال در پا (ترومبوز ورید عمقی) یا در ریه ها (آمبولی ریه)
- زنان دچار حمله قلبی یا سکته مغزی
- زنانی که سقط جنین داشته اند، اما بافت آن همچنان در داخل رحم موجود است (سقط مفقود یا خاموش نامیده می شود)
- زنانی که جنین شان در یکی از لوله های فالوپ در حال رشد است (حاملگی خارج رحمی)
- زنان که به یکی از ترکیبات این شیاف حساسیت دارند
موارد احتیاطی
در موارد زیر استفاده از شیاف سیکلوژست باید با احتیاط صورت گیرد:
- زنان با احتمال بالای خطر لخته شدن خون در رگ های خونی
- زنان مبتلا به فشار خون بالا (پر فشاری خون)
- زنان مبتلا به بیماری های قلبی، مانند آنژین یا نارسایی قلبی
- زنان مبتلا به مشکلات کبدی یا کلیوی
- زنان مبتلا به صرع
- زنان مبتلا به آسم
- زنانی که از میگرن رنج می برند
- زنان دارای سابقه افسردگی
- زنان مبتلا به دیابت
مصرف در دوران بارداری و شیردهی
در دوران بارداری به جز در مواردی جهت حمایت از لوتئال برای کمک به تولید مثل، نباید از شیاف سیکلوژست استفاده کنید. در طول استفاده از این دارو به هر دلیلی، چنانچه تصور می کنید باردار شده اید، با پزشک خود مشورت کنید. اما از آن جایی که پروژسترون یک هورمون طبیعی است، انتظار نمی رود که اثرات مخربی در پی داشته باشد.
شماره های تماس سریع بهترین تخفیف های زیبایی
مرکز زیبایی قلهک:
☎ 02122612108 ☎ 22612171_021 ☎
☎09027610748 ☎
پروژسترون به طور طبیعی در دوران بارداری تولید می شود. این دارو نیز اثر مشابهی با پروژسترون طبیعی دارد و در طول ماه اول بارداری هیچ اثر مضری ندارد.
پروژسترون به شیر مادر منتقل می شود. بنا به گفته شرکت سازنده، شیاف سیکلوژست برای زنان شیرده توصیه نمی شود. در صورتی که کودک خود را با شیر مادر تغذیه می کنید، قبل از مصرف این دارو، با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض جانبی احتمالی شیاف سیکلوژست
داروها و عوارض جانبی احتمالی آن ها ممکن است به طرق مختلف در هر فرد تاثیر بگذارند. موارد زیر برخی از عوارض جانبی شناخته شده شیاف سیکلوژست است. تنها به این دلیل که یک عارضه جانبی در اینجا ذکر شده است، به این معنا نیست که همه افرادی که از این دارو استفاده می کنند، آن یا هر عارضه جانبی دیگر را تجربه خواهند کرد.
عوارض جانبی شایع
- خواب آلودگی
- درد یا ناراحتی شكم
- درد پستان
- گر گرفتگی
- یبوست
- خستگی
بروز ناشناخته
- ایجاد تغییرات در چرخه قاعدگی، مانند جلو یا عقب افتادن دوره های قاعدگی
- خروج ترشحات چرب ناشی از شیاف از واژن یا مقعد. ممکن است لازم باشد از یک نوار بهداشتی استفاده کنید تا مانع از نشت این ترشحات بر روی لباس زیر خود شوید.
- درد در ناحیه واژن یا مقعد
- اسهال و استفراغ (فقط در صورت مصرف رکتال)
جهت اطلاعات بیشتر در مورد عوارض احتمالی شیاف سیکلوژست، توضیحات مندرج در بسته دارو را به دقت مطالعه کنید یا با دکتر، پرستار و یا داروساز خود مشورت کنید
تداخلات دارویی
داروهای زیر ممکن است تجزیه پروژسترون توسط کبد را افزایش دهد و به همین ترتیب می تواند اثربخشی این دارو را کمتر کند.
- کاربامازپین
- فسفنتینویین
- اکسكاربازپین
- فنوباربیتال
- فنیتوئین
- پریمیدون
- ریفامپین
سایر داروهای حاوی پروژسترون
- ژل واژینال کرینون
- آمپول ژستون
- آمپول لوبین
- کپسول اوتروژستان
- کپسول واژینال اوتروژستان
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
[symple_button url=”https://www.netdoctor.co.uk/medicines/a8718/cyclogest-progesterone/” color=”blue” button_target=”_self” btnrel=”nofollow”]منبع خارجی برای مطالعه بیشتر[/symple_button]