آزمایش DNA برای کشف خیانت همسر! به پوستش! + ترجمه زیرنویس انمیشن

0

 آزمایش دی. ان. اِی. برای کشف حقایقی چون خیانت همسر!

تست دی ان ای DNA خیانت

سلام دوستای گلم. امروز یه سر بزنیم به این موش بازیگوشِ DNA ببینیم چه طوری گربه هایی رو که می خوان بهش آسیب بزنن بازی می ده!

جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر،دستگاه الکس مدیواستار (اسکلپیون)

22612171_021  22612108_021

09027610748

instagram پیج مرکز تخصصی زیبایی قلهک

instagram پیج تخصصی لیزر موهای زائد

instagram نمونه کارهای زیبایی

برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید

آفریدگار هستی موجود چموشی به نام DNA همراه با ما خلق کرده که تا آخر عمر مراقب ماست. در واقع، اگه دی.ان.ای. نباشه، چیزی به نام خون، وراثت و اصل و نسب وجود نخواهد داشت.

در لینک زیر، با یه انمیشن جالب و به زبانی ساده، نقش DNA رو در بدن رو بهتر درک می کنیم.

                                               برای دیدن انمیشن دی.ان.ای.،  اینجا کلیک کنین.

تست بی وفایی با DNA وفادار

مولکول DNA سازنده انسان است. به مانند اثر انگشت، هر شخصی DNA منحصر به خودش را دارد. اگر در سایت های خارجی سرچ کنین، عبارت Infidelity DNA Test زیاد به چشم می خورد: تست بی وفایی، یا تست اثبات خیانت همسر. چند سالی هست که خانم ها و آقایانی از مو، بزاق دهان، کاندوم گرفته تا روتختی و ابزار دیگر رو به مراکز تست DNA میارن؛ به امید اینکه براشون ثابت شه همسرشون دوستشون داره یا نه و اهل خیانت هست یا نیست.

قدیمی ها به ما می گفتن که “هر چه کنیم به خود کنیم.” مولکول DNA با سلامت جسم و روح و روان ما سروکار دارد. هر بار که ضرری به این سه می زنیم، DNA به مانند یک فرمانده ارتش دستور برقراری نظم و بازسازی آنچه تخریب شده را به سربازانش خواهد داد.

از خبر بی وفایی که بگذریم،  زیرنویس یه ویدئو با موضوع آسیب و ترمیم DNA برای شما تهیه کردم. با هم ببینیم و بخونیم.

با آسیب دی ان ای چه اتفاقاتی برای بدن می افتد؟

مولکول DNA از شگفتی های جهان هستی ست. از یک مولکول ساده موجودات پیچیده ای مانند درخت، دایناسور و انسان پدید آمده اند. چشمه جوانی ما از DNA جاریست. DNA آنقدر حیاتی ست که اگر اختلالی در عملکرد آن ایجاد شود، نظم سلولی و سیستم ایمنی بدن نیز برهم می خورد. با آسیب DNA در سلول، بیماری ها کم کم به سراغمان می آیند. DNA یک رشته مارپیچ مانند هست که هر چی قراره از والدینمون به ما ارث برسه در اون ذخیره شده.

آسیب DNA: ویدئو انمیشن زیر را ببینید:

برای فهم دی ان ای ، بهتر است از ویدئوهای انیمیشن یا تصاویر سه بعدی بهره ببریم. زیبان به کمک ویدئو فوق با موضوع عوامل آسیب DNA و چگونگی تعمیر آن به سوالات زیر پاسخ می دهد.

با آسیب DNA چه اتفاقاتی در سلول های بدن رخ می دهد؟

شماره های تماس سریع بهترین تخفیف های زیبایی

مرکز زیبایی قلهک:

  ☎ 02122612108 ☎ 22612171_021

  ☎09027610748

سربازان DNA چگونه از ساختمان DNA در برابر عوامل دشمن دفاع می کنند؟

چرا حفاظت از DNA مهم است؟

 آسیب دی ان ای DNA: مقدمه

در مطلب قبلی درباره کارکرد DNA برای تولید پروتئین بحث کردیم (لینک کنین).
این روزها دایم در تبلیغات پوست و مو واژه ی کلاژن سازی و کلمه ی پروتئین به گوشمون می خوره. فراوانترین پروتئین بدن کلاژن نام دارد. برای اینکه جوان بمانیم یا زود پیر نشیم، بدن به کلاژن سازی یعنی ساختن نوعی خاص از پروتئین ها نیاز داره.  این پروتئین ها باید در زمان های مناسب و به تعداد کافی در پوست تولید بشن. ربط DNA به پروتئین اینه که خود DNA منبع پروتئین سازی و کلاژن سازی در بدن هست. حتما اسم سلول های بنیادی در مغز استخوان رو شنیدین. کار سلول های بنیادی ساختن سلول های زنده و اصلی پروتئینی هست.

نکته: اگر درباره واکنش سلول های بدنمان به عواملی محیطی بیشتر بدانیم، بهتر از اینا مراقب سلامتی مون خواهیم بود.

از الان به بعد ترجمه ی ویدئوی بالا هست. هر چی از خودم گفتم رو داخل کروشه [ ] می گذارم.

 روزی 10000 بار آسیب دی ان ای DNA و خطر سرطان!!!

متن ویدئو:

مولکول DNA ده هزار بار در روز آسیب می بیند.  اکنون، ده هزار بار آسیب DNA را در صدها تریلیون سلول ضرب کنید تا به رقم بسیار بزرگی از خطاهای DNA در بدن برسید. از آنجا که DNA اساس عملکرد درست پروتئین در بدن است، آسیب DNA می تواند منجر به سرطان شود.

چندین خطای دی ان ای DNA در بدن: عدم تناسب کبوتر با کبوتر؛ باز با باز

آسیب DNA و آزمایش DNA
آسیب DNA و آزمایش DNA

خطاهای DNA به شکل های مختلفی رخ می دهند. گاهی واحدهای نوکلئوتید در بدن آسیب می بینند.

[ خیلی اهیمت داره که از بدو تشکیل نطفه، هر چیزی در بدن به درستی با جفت یا چیزهایی از جنس خودش همکاری کنه.]

گاهی پیوندهای نوکلئوتیدی به درستی با هم جور نمی ش. یعنی، بازها و ترکیبات DNA به اشتباه با هم پیوند می خورن. به دوستی های اشتباهی می گن: جهش ژن یا تغییرات ژنتیکی مضر.

همچنین، در رونویسی DNA (کپی و انتقال اطلاعات ژنی توسط پیک موتوری RNA)، خراش یا پارگی قسمتی از رشته DNA سبب اختلال در تکثیر DNA (اختلال در تولید سلول نو) می شه. ممکنه بخش های DNA با هم قاطی شن و نظم ترکیب به هم بخوره.

آسیب دی ان اِی : کمک سلول های بدن به رفع خطاهای DNA

خوشبختانه سلول های بدنمون دایم در حال فعالیتن و اغلب آسیب های DNA رو رفع می کنن. مسیرهای تعمیر DNA در سلول، اغلب به آنزیم های مخصوصی متکی هستن.
هر آنزیمی مخصوص تعمیر خطای خاصی است. یکی از این خطاها ناسازگاری بازها در ساختار DNA است. هر واحد نوکلئوتید از یک باز تشکیل شده.
در زمان تکثیر DNA، پلیمراز آنزیم DNA شریک مناسب هر باز را میاره و در جای خود قرار می دهه. برای مثال، آدنین با تیامین و گوانین با سیتوسین جفت می شه (تصویر بالا).

رفع خطاهای دی ان ای توسط پروتئین های ناجی

اما در هر صدهزار پیوند بازی، تعدادی خطا رخ می دهد. آنزیم ها بسیاری از این خطاها را می گیرند. یعنی، نوکلئوتید اشتباهی را کنار زده و نوکلئوتید مناسب و شریک را به جای قبلی قرار می دهند. ممکن است چند خطا از دست آنزیم ها  قسر در روند. اما مجموعه ای از پروتئین ها از راه می رسند و آن خطاها را رفع می کنند.

دو تا سیستم رفع خطا داریم: سیستم آنزیمی و سیستم پروتئینی. این دوتا پیوندهای ناسازگار بازها را اصلاح می کنن. در نتیجه، از یک میلیارد خطا فقط ممکنه یک خطا رفع نشه.

مواد شیمیایی در محیط اطراف که به DNA ما ضرر می رسونن

اما مشکل به همین جا ختم نمی شه. DNA پس از تکثیر نیز می تواند آسیب ببیند. انواع مولکول های شیمیایی می توانند در نوکلئوتیدهای DNA تغییرات نامطلوبی ایجاد کنند. برخی از این مواد شیمیایی از محیط می آیند. مانند برخی ترکیبات مضر تنباکو و ترکیبات سمی در سیگار. برخی مواد هم به طور طبیعی در محیط هستند: مانند پروکسید هیدروژن. برخی مواد شیمیایی آنقدر رایج هستند که آنزیم هایی از قبل برای مقابله با آنها تعبیه شده است.

کارگاه های تعمیر دی ان ای

راههای دیگری نیز برای تعمیر DNA وجود دارد که BASE EXISION REPAIR نام دارد. یک آنزیم باز اشتباهی را کنار می زند. آنزیم دیگری باز مناسب را سرجای قبلی قرار می دهد.

 اشعه فرابنفش و آسیب دی ان ای

آسیب اشعه فرابنفش به دی ان ای جدی است. تعمیر DNA در اینجا سخت تر است. اشعه فرابنفش گاهی دو نئوکلدوتید همسایه را سخت به هم می چسباند. در نتیجه شکل دو رشته ای DNA بر هم می خورد. روش تعمیر در اینجا عوض می شود که Nucleotide Excision Repair نام دارد. در اینجا تیمی از پروتئین ها حدود 24 رشته نوکلئوتید را بر می دارد و با نوکلئوتید مناسب دیگری جایگزین می کند.

در حمله اشعه ایکس، گاما یا فرابنفش، تیم DNA چگونه از بدن دفاع می کند؟

تابش اشعه های ایکس و گاما با فرکانس بالا آسیب دیگری به DNA وارد می کند. آن ها می توانند یک یا دو رشته از DNA (قسمت منحنی) را برش دهند. زمانی که هر دورشته با هم می شکنند بسیار خطرناک است. سلول ممکن است بمیرد.

دو مسیر برای تعمیر این شکنندگی وجود دارد: 1. ترکیب همگن دوباره و 2. اتصال ناهمگن دو پایانه رشته DNA.

دو مسیر تعمیر وقتی که دو رشته DNA پاره می شوند کدامند؟

در ترکیب همگن، یک قسمت سالم (TEMPLATE) از رشته DNA به عنوان نمونه انتخاب می شود. آنزیم ها رشته های آسیب دیده و سالم را در هم می بافند (با هم پیوند می زنند). این پیوندها برای تبادل توالی نوکلئوتیدها کاربرد دارد. این کار برای پرکردن شکاف های رشته DNA انجام می شود. در نتیجه، دو بخش دو رشته ای کامل ترمیم می شود.

در روش دوم (اتصال ناهمگن دو پایانه) نمونه DNA سالم استفاده نمی شود. در عوض، یک سری پروتئین ها می آیند و تعدادی نوکلئوتید آسیب دیده را از جایشان بر می دارند. سپس، پایانه های بخش جدا شده را به هم متصل می کنند (مثل جوشکاری). این فرآیند خیلی دقیق نیست. می تواند سبب قاطی شدن یا جابجایی و حرکت منفی ژن ها شود. اما از هیچی بهتر است و در غیاب DNA خواهر (کمکی) خوب است.

پیری و آسیب دی ان ای DNA

نکته: تغییرات DNA همیشه بد نیستن. برخی جهش های ژنتیکی سبب تکامل گونه های زیستی می شوند. اما DNA اغلب باید همان حالت طبیعی خود بماند. عیوب DNA ممکن است به پیری زودرس و سرطان منجر شوند. بنابراین، چشمه جوانی ما در همان سلول ما یعنی خود DNA است که میلیون ها و میلیون ها بار در روز جاری می شود.

نکته کارشناس زیبان:

در مطالب بعدی نشان می دهیم که چگونه لیزر می تواند بر اجزاء سلول اثر بگذارد. اشعه لیزر می تواند عملکرد میتوکندری در سیتوپلاسم سلول و نیز DNA درهسته سلول را بهبود دهد و یا تخریب کند!!!

این مطلب ادامه دارد …

برای تماس با متخصصان پوست و زیبایی ما اینجا کلیک کنین.

لینک منبع

ترجمه زیرنویس فیلم: مریم اکبری زاده

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.